lauantai 15. heinäkuuta 2017

SEKSUAALINEN OSA ONNETTOMUUDESTA ILMENEE HALUNA KOKEA VÄLITÖNTÄ NAUTINTOA

Murrosiän jälkeen emootioiden ote on paljon lujempi kuin varhaislapsuudessa. Murrosikäisenä sinua ei enää olisi voitu vieroittaa emootioistasi. Pahaa aavistamatta annoit itsesi kiintyä niihin huvittamalla ja tyydyttämällä itseäsi seksuaalisten tai romanttisten kuvitelmien uudella ja kiihottavalla nautinnolla.

Tyydyttämällä itseäsi kaikenlaisilla eroottisilla mielikuvilla aloit leikkiä onnettomuuden koko pakottavalla voimalla. Mutta tietämättömyydessäsi et luonnollisestikaan tajunnut asiaa. Yhtä vähän tajuat sitä tänään, mikäli jatkat itsesi tyydyttämistä mielikuvien avulla. Ainut asia, mikä merkitsi jotain murrosikäiselle emotionaaliselle ruumiille, oli se, että sisään virtaava seksuaalinen energia tarjosi sille äärimmäisen jännityksen kokemuksen - mielikuvituksellisen uuden välineen itsekkäälle nautinnolle. Se, että asiaan liittyi ehtoja (mikään maailmassa ei ole ilmaista), ei juolahtanut koskaan mieleesi.

Kaiken kuvitellun ja kaikkien mielikuvien aiheuttamien myllertävien emootioiden alapuolella sisällesi virtaava puhdas seksuaalinen energia on rikkaudessaan ja täyteläisyydessään täydellisen jatkuva ja vakaa. Mutta emotionaalisen ruumiin vastustuksen läpi koettuna tämä energia näyttää olevan katkonaista. Se nousee kiihkeänä seksuaalisena tarpeena, joka luo voimakkaan emotionaalisen huuman. Kun seksuaalinen kiihoke on poissa, energia hidastuu, ja tunnet itsesi jälleen rauhalliseksi ja normaaliksi. Emotionaalinen ruumiisi ei ole koskaan vakaa, se on joko matkalla ylös tai matkalla alas. Suuri osa tästä tapahtuu tajuntasi alapuolella. Oltuaan ensin kiihottunut ja sitten näennäisesti rauhoittuessaan emotionaalinen ruumiisi hidastuu hidastumistaan tajuntasi pinnan alla, kunnes ennemmin tai myöhemmin, tuntien tai päivien sisällä, sen värähtely saavuttaa tuon pelätyn välivaiheen, joka tunnetaan kyllästymisenä, eristyneisyytenä tai yksinäisyytenä. Päästäkseen siitä ulos ja saadakseen takaisin kadottamansa nousuvaiheen nautinnon tai kiihokkeen emotionaalinen ruumiisi pakottaa sinut ajattelemaan menneisyytesi jännittäviä kokemuksia - jotka ovat yleensä seksuaalisia. Tämä saa sen jälleen värähtelemään nousuvaiheen intensiteetillä, ja tunne on hyvin miellyttävä. (Kuinka usein olet tehnyt niin maatessasi sängyssä tai kuumassa kylvyssä?) Heti kun mielikuvituksen ärsykkeet ovat ohi, heti kun lopetat ajattelemisen tai käännät huomiosi muualle, emotionaalinen ruumiisi jatkaa jälleen omaa värähtelemistään. Koska se on onneton organismi, se ei voi vaikuttaa itseensä muuten kuin onnettomasti - luomalla huippukokemuksen vastakohdan, yhtä voimakkaan masennustilan. Se nousee tajuisuutesi pinnalle tuntien ja päivien kuluttua ilkeänä, synkkänä puutteen tunteena; olet masentunut tai pahantuulinen tietämättä miksi. Pian se kääntyy haluksi tai kaipuuksi kokea uudelleen puuttuva nautinto, mikä ajaa sinut toimintaan, jossa yrität jälleen toistaa nousuvaiheen nautintoa. Tämä toiminta on yleensä luonteeltaan seksuaalista; tai sitten se on jotakin seksuaalisuuden tavanomaisista, itseä tyydyttävistä vaihtoehdoista: ruoan, kuluttamisen, alkoholin, vaatteiden, huvituksien tai rahan halun tyynnyttämistä - jonkinlaista väliaikaista nautintoa. Väistämättä tämä johtaa yhä suurempaan tyytymättömyyteen ja onnettomuuteen; ja ne johtavat puolestaan yhä suurempaan kaipuuseen, uuteen harhaanjohtavaan toimintaan, kasvavaan kipuun ja niin edelleen.

Tämä nautinnon ja kivun kehä jatkuu keskeytyksettä koko elämäsi ajan - tai ainakin siihen saakka, kunnes päätät tietoisesti hajottaa oman emotionaalisen ruumiisi ja olla sitä, mitä todella olet.


                                                            *


Uudet kivut saapuvat tuhkatiheään uusien seksuaalisten kokemusten ja paineiden seurauksena, lisäten oman jäännöksensä onnettomuuden palloon. Opit pelkäämään sitä, mikä ne aiheutti, ja opit pystyttämään emotionaalisia muureja estääksesi samoja kipuja loukkaamasta sinua uudelleen. Nämä itseä suojelevat varustukset kasvavat emotionaalisiksi kovettumiksi, jotka eristävät tunteesi ja tylsistyttävät sinut. Vähitellen alat tuntea itsesi yhä kuolleemmaksi ja kuolleemmaksi. Nautinto ja elämänilo  ilman ulkopuolisten ärsykkeiden tai kiihokkeiden apua tulevat melkein mahdottomiksi. Ihmettelet, mitä on tapahtunut nuoruutesi ihanan elävälle tunteelle. Se ei ole kadonnut: olet vain peittänyt sen kovettuneella emootiolla - pelolla.

Tunnistatko tämän itsessäsi?

Rakkauden alueella alat suojella itseäsi erityisen huolellisesti. Annat itsestäsi vain tietyn osan, muttet koskaan kaikkea - koska pelkäät. Et ole edes aivan varma siitä, mitä pelkäät; olet vain pelokas, varovainen ja pidättyvä. Ja silloin, kun annat itsestäsi niin paljon kuin kykenet, tulet jälleen loukatuksi. Koska valitset kumppanisi emotionaalisen ruumiisi emootioiden perusteella, valintasi tuovat väistämättä mukanaan onnettomuutta.

Emotionaalinen ruumis on rakkaudeton, ja suhteissa se etsii itselleen sitä rakkautta ja onnellisuutta, jota sillä ei ole. Koska on mahdotonta ottaa vastaan sellaista mitä ei kykene antamaan, emotionaalisten ihmisruumiiden välinen liitto päättyy väistämättä emotionaaliseen ristiriitaan ja piinaan, jossa molemmat osapuolet huutavat kivusta, vaatien rakkautta. Tai liitto päättyy kompromissiin, joko yhdentekevään tai tuskalliseen - rakkauden ja elämän tunteettomaan kieltämiseen, jota kutsutaan herttaisesti kodikkuudeksi, mukavuudeksi, yhteensopivuudeksi tai kumppanuudeksi.

Ennemmin tai myöhemmin rakkauselämäsi johtaa katastrofiin. Hellät unelmasi rakkaudesta ja romansseista tulevat johdonmukaisesti puhkotuiksi, runnelluiksi ja loukatuiksi. Jokainen kipu, jonka tietämättömyydessäsi luulit olevan ohitse, jonka ylitse luulit päässeesi, jokainen pettymys ja sydämen särkyminen liittyy uutena jäänteenä osaksi emotionaalista ruumistasi. Ja nämä kivut itkevät ja murehtivat sinussa edelleen mielialoina ja masennuksina, joita et voi  selittää, ja joihin kuitenkin tarraudut ikään kuin ne olisivat sinä itse.


                                                               *


Tämä kirja on kirjoitettu sinulle, sille miehelle tai naiselle, joka lukee sitä nyt. Se on kirjoitettu, jotta se voi paljastaa onnettomuutesi ja osoittaa sinulle, kuinka voit aloittaa oman emotionaalisen ruumiisi hajottamisen. Tämä kirja on sinua varten. Sillä ei ole mitään arvoa, jollei sinulla ole tahtoa aloittaa itsesi vapauttamista onnettomuudesta nyt.

Tähän mennessä olet saanut lukea persoonallisuudesta ja siitä, miten onnettomuus kasvaa sinussa. Nyt sinun tulee todella kohdata totuus elämästä ja oppia elämisen taito, sillä et voi paeta elämän tapahtumia. Ja sinun tulee aloittaa pitkä ja joskus kivuliaskin prosessi, jossa vapautat itsesi siitä onnettomuudesta, joka on sinuun kerääntynyt.

Vain sinä voit tehdä sen, ja niin tehdessäsi teet tämän siunatun maan juuri vastaavassa määrin onnellisemmaksi siellä missä olet.


                                                                 *


Jotta voit vapauttaa itsesi onnettomuudesta, sinun tulee ensin estää uuden onnettomuuden kerääntyminen itseesi.




Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti