tiistai 18. heinäkuuta 2017

PITÄYDY TOIMINNASSA

Sinun tulee pitäytyä toiminnassa, hetki hetkeltä, sen mukaisesti, mitä tapahtuman oma energia sinulta vaatii. Näe tapahtuma, näe itse tilanne, ja huomaat selkeästi, mitä sinun on tehtävä, jos sinun on ylipäänsä tehtävä mitään.
Älä tee sitä mitä ajattelet. Tee se mikä on oikein. Ja se, mikä on oikein, heijastuu siinä, mikä on - tapahtumassa sellaisena kuin se on nyt edessäsi maailmassa, ei mielikuvituksessasi. Jos mitään ei ole tehtävissä, näet sen; älä tee silloin mitään. Mutta älä ajattele.

Jos sallit mielesi liikkua tämän hetken ulkopuolelle heijastamalla sitä tulevaisuuteen tai menneisyyteen, vaikkapa vain miettimällä sitä, mitä joku saattaisi sanoa tai ajatella, teet tapahtumasta ongelman. Silloin et voi enää nähdä sitä sellaisena kuin se on, puhtaana tapahtumana. Olet sisällyttänyt siihen pelkosi, oman emotionaalisen onnettomuutesi.
Kun voit suhtautua asiaan puhtaana tapahtumana (mieltämättä sitä joksikin, mitä se ei ole), se ei tule aiheuttamaan sinussa onnettomuutta, ei nyt eikä tulevaisuudessa. Kun pidät onnettomuuden poissa nyt, pidät sen poissa myös tulevaisuudessa. Muut tapahtumat, jotka seuraavat tästä tapauksesta, tulevat silloin tapahtumaan kuten niiden pitääkin tapahtua, kukin omalla ajallaan.
Jos tunnet emotionaalista kipua, se tarkoittaa sitä, ettet näe selkeästi. Olet aiheuttanut itsessäsi oikosulun, olet eristäytynyt tapahtumien luonnollisesta virrasta. Ajattelet ja heijastat pelkoasi ja epävarmuuttasi (emotionaalista ruumistasi) tapahtuman ylle. Tapahtuma tulee tällöin väistämättä heijastamaan osan samoista onnettomista emootioista takaisin sinuun. Tulevat tapahtumat näyttävät sisältävän enemmän samaa ongelmaa.

Seuraavissa kappaleissa tulen selittämään täsmällisesti, mitä tämä tarkoittaa, ja mikä on totuus ilmiön takana. Se on yksi olemassaolon suurista, vapauttavista totuuksista. Jotta voisit saada siihen energeettisen yhteyden sisälläsi, joudut ehkä lukemaan selityksen useita kertoja ja useaan eri otteeseen. Mutta kun löydät tuon yhteyden, se tulee vapauttamaan sinussa suurta itsetuntemusta eli henkistä selkeyttä. Tässä se on:


KAIKKI TAPAHTUU TIETOISUUDESSASI

Kaikki tapahtuu tietoisuudessasi; siksi olet tietoinen siitä mitä tapahtuu. Se, mitä kuvittelet tapahtuneen - kuten se, mitä tapahtui nukkuessasi viime yönä - on jotain aivan muuta. Se on mielen toimintaa, ei tietoisuuden toimintaa. Tietoisuus vaikuttaa mielen taustalla ja antaa mielelle sen tietoisuuden, jota se tarvitsee toimiakseen ja heijastaakseen. Mieli on riippuvainen tietoisuudesta, mutta tietoisuus ei ole riippuvainen mielestä.

Annan sinulle toisen esimerkin tietoisuuden ja mielen välisestä erosta jokapäiväisessä elämässäsi. Jos joku toinen ajaa autollasi kolarin sinun poissa ollessasi, se ei tapahdu tietoisuudessasi. Tässä tapauksessa asia tapahtuu tietoisuudessasi vasta sillä hetkellä, kun saat tiedon siitä. Ja se, miten reagoit tai suhtaudut siihen tuossa hetkessä, ratkaisee sen, teetkö siitä ongelman ja oletko siten luomassa itsellesi uusien ongelmien sarjaa.

Toisin sanoen: se selkeys, jolla kykenet näkemään tapahtuman, määrää, kuinka siitä aiheutuvat tapahtumat ja olosuhteet tulevat vaikuttamaan sinuun tulevaisuudessa. Jos koet tapahtuman ongelmana sen sattuessa, koet kaikki siihen jälkeen päin liittyvät tapahtumat saman ongelman jatkeena, ja ne muuttuvat itse asiassa osaksi samaa ongelmaa. Tämä merkitsee sitä, että tapahtumaa tulee todella seuraamaan sarja muita ongelmallisia tapahtumia. Jos esimerkiksi ajat kolarin, syntyy ongelma, kuinka saada rikki mennyt kulkuväline korjaamoon, kuinka olla ilman autoa useita viikkoja, kuinka löytää rahat korotetun vakuutusmaksun maksamiseen ja niin edelleen.

Ihmiskunta on vähitellen hyväksynyt tämän normaalin, ongelmallisen elämisen kulun tapahtumien luonnolliseksi virraksi, jota ei voi kyseenalaistaa. Tullakseen ratkaistuksi jokainen ongelma vaatii aikaa ja vaivaa eli tuottaa muita ongelmia. Mutta se ei ole totuus. Eikä se ole lainkaan luonnollista tai välttämätöntä. Näin todellakin yleensä tapahtuu, mutta vain siksi, että itse kukin luo tapahtumista ongelmia omassa tietoisuudessaan. Heti kun lakkaat toimimasta niin, heti kun alat nähdä jokaisen tapahtuman ainutkertaisena tässä hetkessä, ilman ongelmallista jatkuvuutta eli tulevaisuutta, koko dynamiikka tulee muuttumaan. Syynä on tietoisuutesi voima.

Tietoisuutesi (ei mielesi) on voimakkain ja luovin asia koko olemassaolossa. Se ohjaa elämääsi mielesi takana, täysin uskollisena sille, miten sinä koet elämän. Se ei pakota sinua mihinkään: se luo puolestasi, havaintokykysi selkeyden mukaisesti. Sillä sinä itse ohjaat omaa elämääsi, ja se, miten näet elämän, määrää sen, miten elämä vaikuttaa sinuun, tai millaista sen tulee sinulle olla. Jos näet ympärilläsi ongelmia, tietoisuutesi on pakko luoda ongelmia. Jos kuitenkin alat vastustaa ongelmien luomista ja nähdä tapahtumat vain sellaisina kuin ne tapahtuvat, tietoisuutesi on vapaa toimimaan luonnollisesti, kuten kuuluukin toimia, eikä se aiheuta enää uusia ongelmia. Tämä on elämän ihme, tietoisuuden ihme, joka poistaa kaiken onnettomuuden.

Annan sinulle nyt avaimen tähän kaikkeen. Totuus, joka tekee tämän ihmeen mahdolliseksi, on siinä, että jokainen tapahtuma, joka ilmenee tietoisuudessasi, on luonnollinen vastaus tai ratkaisu johonkin aikaisempaan tapahtumaan. Kaikki viiveet ja ongelmat ovat ainoastaan mielessä.


Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti