maanantai 17. heinäkuuta 2017

ONNETTOMUUS ALKAA AINA NYT.

Onnettomuus on konkreettista, ja se kerääntyy sinussa nyt. Kaikki se onnettomuus, jonka voit muistaa ja jota suret, on jo mennyttä ja asustaa jo sinussa, joten se ei ole onnettomuutta, joka alkaa nyt. Onnettomuus alkaa tapahtumista, jotka voit välittömästi tunnistaa, kuten autosi romuttuminen, ero rakastamastasi ihmisestä, seksuaalinen katastrofi, kuolema, työpaikkasi menetys - mikä tahansa järkytys. Sinun tehtäväsi on estää tuon hetken emootiota pääsemästä sisällesi. Se vaatii välitöntä toimintaa, juuri tuossa hetkessä.

Ensimmäinen toimenpide on kohdata se tosiasia, että se, mitä on tapahtunut, on todella tapahtunut.
Yleensä ensimmäinen reaktio on epäusko. Se on emotionaalisen ruumiin yritys paeta tai katsoa poispäin todellisuudesta välttääkseen järkytystä. Emootiolle jää näin aikaa tulvia sisääsi, ja sinä kadotat läsnäolosi.

TOTEA ENSIN TOSIASIA.


Teet sen siten, että et koe tapahtumaa ongelmana. Se tarkoittaa sitä, että et ajattele, mitä tapahtuma merkitsee sinulle tulevaisuudessa, tai miten se tulee myöhemmin vaikuttamaan sinuun. Sinun tulee pysyä tässä hetkessä. Sinun tulee olla todellinen. Ja todellisena oleminen tarkoittaa sitä, että olet läsnä siellä, missä olet kyseisellä hetkellä.
Tulevaisuus ei ole saapunut vielä. Tosiasia on: autosi tai osa elämääsi on muuttunut silmiesi edessä. Älä tulkitse. Älä analysoi. Sinun on nähtävä tapahtuma juuri sellaisena kuin se on, liittämättä siihen mielikuvitusta tai johtopäätöksiä. Silloin kaikki ne fyysiset toimenpiteet, joita tilanne sinulta vaatii, ilmestyvät välittömästi tajuntaasi - ilman, että sinun tarvitsee huolehtia tai ajatella.

Vain tällä hetkellä on merkitystä. Heti kun irtaannut nykyhetkestä ajattelemalla tulevaisuutta tai menneisyyttä, tulet olemaan onneton. Päästät emootion sisääsi. Sama pätee myös tapahtuman jälkeen. Et saa ajatella tapahtunutta jälkikäteen; et saa toistaa sitä mielessäsi.

Järkytystä tilanteen tapahtumahetkellä ei voi välttää. Mutta järkytys ei ole emootiota. Järkytys on tyhjiö, jossa itsen muutos voi tapahtua. Järkytys katkaisee kaiken ajattelun, kaiken sinussa olevan menneisyyden jatkuvuuden. Järkytyksen hetkellä olet uusi, mikäli vain kykenet olemaan läsnä. Ja mahdollisuutesi syvään perinpohjaiseen itsen muutokseen on valtava. Paniikki ja huoli alkavat vasta, kun annat ajatustesi palata ja herättää vanhan emotionaalisen ruumiisi, jolloin yhä enemmän emootiota, yhä enemmän onnettomuutta pääsee tulvimaan sisääsi.


Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti