maanantai 24. heinäkuuta 2017

KUN VALHE TUHOUTUU, SINÄ HERÄÄT HENKIIN.

Kertaan nyt prosessin käytännöllisen puolen ja jatkan sitä hieman pidemmälle. Riippumatta siitä, oletko tällä hetkellä rauhallinen tai kenties levoton tulisen riidan jälkeen (ja erityisesti, jos jokin tässä kirjassa häiritsee tai suututtaa sinua), istu alas ja kohdista sisäinen huomiosi siihen tunteeseen, joka vaikuttaa napasi seutuvilla, ja anna huomion pysyä siinä.
Kun olet saanut siitä otteen, uppoa siihen, uppoa tuohon tunteeseen. Se yrittää päästä sinusta eroon, kuin pyörivän kiekon keskipakoisvoima. Pysy siinä kiinni. Anna itsesi, huomiosi laskeutua siihen. Muutu siksi, muutu tuoksi tunteeksi, tuoksi aistimukseksi - mutta ilman, että ajattelet.
Teet sen yksinkertaisesti olemalla levollinen. Hiljaisuus on ainoa voimasi tätä sisälläsi olevaa poikkeuksellista vastustajaa vastaan.



 SYVENEVÄN HILJAISUUDEN TIE.


 Vain hiljaisuudella, havaintokykysi hiljaisuudella, tietoisella huomiolla, jota eivät häiritse ajatukset eivätkä huolet, on riittävästi voimaa hajottaa sisällesi kertynyt tyytymättömyys, kipu ja rauhattomuus, Vain hiljaisuus voi päästä sinne, tunkeutua sinne.
Kun onnistut siinä, tulet tuntemaan kipua, pelkoa, epäilyä, ja tulet kokemaan itsesi uhatuksi. Nämä tunteet ovat vanhoja kätkettyjä emootioita, jotka nousevat lävitsesi, ja jotka hajoavat sitä mukaa, kun kohtaat ne rohkeasti. Emotionaalinen ruumiisi rimpuilee, valittaa, itkee, kärsii ja yrittää huutaa fyysisen kehosi lävitse. Se tekee mitä tahansa saadakseen sinut pakenemaan, siirtämään tietoisuutesi polttavan huomion pois itsestään. Se yrittää pakottaa sinut nousemaan ja liikehtimään, ottamaan ryypyn tai lähtemään ulos. Se yrittää vakuuttaa sinulle, että sinä olet hullu, tai että minä olen hullu. Se yrittää saada sinut luovuttamaan ja toteamaan ja toteamaan koko asian merkityksettömäksi. Mutta sinun tulee kestää.

Sinun on pidettävä kehosi hiljaisena niin kauan kuin suinkin voit. Sen jälkeen liiku, jos sinun täytyy liikkua, pidä kymmenen minuutin tauko. Istu sitten alas ja aloita uudelleen. Älä anna periksi.
Kun sanon 'pidä kehosi hiljaisena', en tarkoita, että tukahduttaisit sitä. Se, mikä liikuttaa kehoasi tällaisina hetkinä, on nurkkaan ajettu emootio. Kun pidät kiinni emootiosta itsestään, sillä ei ole voimaa saada kehoasi liikkumaan. Emootio ei voi liikkua niin kauan kuin olet kohdistanut huomiosi siihen.

Emotionaalinen ruumiisi on elävä olento: se elää sinussa kuin loinen, eikä se halua kuolla. Mutta juuri se on tapahtumassa. Sinä olet tappamassa sitä, tappamassa koko kivuliasta ja yksinäistä menneisyyttäsi tämän hetken tietoisuutesi avulla.


VAIN NYT ON TODELLISTA.


Kun sinulla on vaikeaa, muista pitää kiinni siitä, mikä on hyvää, todellista ja oikeaa, nyt. Sillä vain nyt on todellista.
Kun kohtaat totuuden elämästä, emotionaalinen ruumiisi kulkee kuoleman tunnelin lävitse. Ja se voi olla sinulle vaikeaa, jonkin aikaa. Jokainen kulkee kuoleman tunnelin lävitse, ennemmin tai myöhemmin, tietoisesti tai tiedostamattomasti. Jokaisen on läpäistävä oma vastustuksensa - nuo emotionaaliset tilat, jotka ovat kerääntyneet häneen: viha, kauna, kärsimättömyys, ajatukset, haluaminen ja yrittäminen; kaikki emotionaalisen ruumiin kuolettava aines. Ajatus helvetistä on lähtöisin juuri sieltä. Sinä luot oman helvettisi, ja kun vetäydyt takaisin itseesi, sinun on kohdattava se, mitä olet luonut. Älä pelkää: se on vain emotionaalinen ruumiisi. Se on vain se tietämättömyys, jonka olet itse kerännyt.
Oikea tapa kohdata helvetti on olla hiljaa, olla läsnä. Sillä helvetti menneisyytesi tietämättömyys, ei voi kestää läsnäolosi hiljaisuutta. Kun on aika kuolla, olipa kuolema miten vaikea hyvänsä, ole vain hiljaa ja pysy siellä, missä olet. Hiljaisuus auttaa sinut kaiken lävitse.




Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti