keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

ÄLÄ OLE ONGELMA: OLE, JA RATKAISU LÖYTYY.

Kun et anna tapahtumalle tulevaisuutta eli seurauksia ajassa - ajattelemalla, että siitä tulee ongelma, tai että se aiheuttaa ongelman - joku toinen tapahtuma mitätöi nopeasti kaikki näennäiset hankaluudet. Sinun ei tarvitse muuta kuin olla, ja ratkaisu saapuu.
Esimerkiksi: jos romutat autosi, hinausauto tulee kulman takaa, tai joku tarjoutuu hinaamaan autosi; joku lainaa sinulle yllättäen auton, kun omasi on korjattavana; saat odottamattoman rahasumman, jolla voit maksaa korotetun vakuutusmaksun. Olipa tilanne mikä hyvänsä, siihen ei sisälly ongelmia, koska sinä et luo niitä.

Sinun tarvitsee vain toimia tapahtumien vaatimalla tavalla niiden sattuessa ja estää tietoisuuttasi luomasta emotionaalisia ongelmia reagoimalla ahdistuneesti tai kärsimättömästi. Tapahtumien luonnollinen kehitys tuo mukanaan kaiken tarpeellisen.

Salaisuus on tämä: mitä vähemmän teet ongelman elämästäsi, tai mistä hyvänsä tapahtumasta elämässäsi, sitä vähemmän aikaa eli emootiota kehittyy tapahtuman ja sen luonnollisen ratkaisun välille. Annat ajalle yhä vähemmän sijaa vaikeuttavana tai rajoittavana tekijänä, ja lopulta eliminoit sen vaikutuksen kokonaan. Tapahtumat virtaavat silloin ajattomasti, ja elämä on suloista, helppoa ja vaivatonta - vaikka muut saattaisivatkin nähdä sen ongelmallisena.

Kaikki pelkistyy tähän: sinä luot ongelman, sinä suurennat sen, ja sitten luulet, että ajan myötä tai tekojesi kautta voit poistaa tai ratkaista sen. Kuitenkin kaikki se, mitä teet, kaikki huolehtimisesi ja kaikki turhautumisesi, ainoastaan viivyttää ratkaisua, joka olisi muuten saapunut jo aikaisemmin. Mitään ongelmaa ei ollut alun alkaen edes olemassa.

Sinä - se onnettomuus sinussa, joka estää sinua näkemästä yksinkertaista totuutta elämästä - olet ainoa ongelma. Sinä, ongelmien luoja, asetut vain asioiden tielle kaiken kipusi ja hämmennyksesi kanssa. Vapauta itsesi varsinaisesta ongelmasta, omasta onnettomuudestasi, ja kaikki ongelmat katoavat, kaikki onnettomuus katoaa.



                                                             *


Jotta voit hajottaa emotionaalisen ruumiisi, joka on kasvanut sinussa syntymästäsi lähtien, sinun tulee tehdä lujasti työtä. Jollekin se on vaikeampaa kuin joillekin toisille, ja joskus tarvitaan vain muutama totuuden sana koko idean välittämiseksi: mies tai nainen näkee välittömästi, mitä tulee tehdä, ja hän ryhtyy toimeen, tuntien valtavaa helpotusta ja löytämisen riemua.

Jotta voit lähteä liikkeelle, sinun on kyettävä tuntemaan emotionaalisen ruumiisi läsnäolo sisälläsi. Jollet kykene tuntemaan sitä, et voi alkaa toimia sen suhteen.

Kun emotionaalinen ruumis on valloillaan ja aktiivinen, kuten ollessasi vihainen tai masentunut, se on todennäköisesti liian voimakas, jotta voisit irtautua siitä. Samaistut siihen, uppoudut siihen, ja kadotat itsesi siihen. Siksi sinun on alettava tunnistaa se tavallisissa tilanteissa, kuten nyt, kun se luultavasti vain uinuu, käyden tyhjäkäynnillä.

Voit tuntea emotionaalisen ruumiisi pintakerroksen nyt, kun suljet silmäsi ja keskität sisäisen huomiosi tunteeseen tai aistimukseen vatsasi alueella. Sinun on toisin sanoen tunnettava todellinen tunne, fyysinen aistimus, joka on sisälläsi. Sulje silmäsi, ja tunne se nyt.


Sinun voi olla vaikea erottaa tätä aistimusta, ellet ole hiljentynyt riittävästi harjoittamalla oikeanlaista meditaatiota. Yhtä kaikki, tulet kyllä kokemaan sen, mikäli et väkisin yritä sitä. (Kaikki meditaatio ei ole oikeanlaista. Oikeanlaisessa meditaatiossa mielesi on hiljainen, ja huomiosi on yhtä sen todellisuuden kanssa, jonka tunnet tai joka olet kunakin hetkenä).

Tämän aistimuksen lävitse nousevat kaikki mielialasi ja masennuksesi omasta alitajunnastasi. Jos olet juuri riidellyt, riidan emotionaalinen rasitus tuntuu ensin vatsassa, navan alueella. Mutta rasitus leviää nopeasti läpi koko kehon, erityisesti sydämeen, rintakehään, kurkkuun ja lopulta päähän, missä se aiheuttaa päänsärkyä, väsymystä, hämmennystä tai jonkin muun häiritsevän reaktion.

Muista, että emotionaalinen ruumiisi on yhtä elävä ja älykäs kuin sinä itse. Se ei halua tulla löydetyksi eikä nähdyksi sinusta erillisenä. Siksi se yrittää suunnata huomiosi jonnekin muualle - missä se yleensä onnistuukin. Eräs sen keinoista on vaikuttaa muihin kehonosiisi kipujen ja särkyjen muodossa. Ne eivät ole jatkuvia, sillä emotionaalisella ruumiilla ei ole kestävyyttä vaikuttaa mihinkään kehon alueeseen kauempaa kuin noin tunnin verran - olkoonkin, että se pystyy tuomaan kivut ja säryt aika ajoin takaisin. Sen häiritsevin vaikutus on kuitenkin siinä, että se saa sinut ajattelemaan. Ajatteleminen on varma keino estää sinua pääsemästä käsiksi emotionaalisen ruumiin juuriin, onnettomuuteen, joka on vatsassasi.

Sinun tulee ymmärtää, että välinpitämättömyytesi ja tietämättömyytesi vuoksi onneton emotionaalinen ruumiisi on ottanut hallintaansa suuren osan sisäistä itseäsi, alitajuntaasi. Se ei tule antautumaan. Sinun tulee päästä sisälle, sen luokse, ja kaivaa se irti juurineen, tietoisesti, energeettisesti.

Emotionaalisen ruumiin hajottaminen edellyttää toimintaa, nyt. Sinun on aloitettava jostakin, ja aloittaminen tapahtuu aina nyt, tässä hetkessä. Pysähdy tämän kappaleen lopussa, sulje silmäsi, ja ole sisäisesti niin tyyni ja hiljainen kuin voit. Tunne tämä tunne, tämä fyysinen aistimus, joka on kehossasi vatsan ympärillä.

Se, mitä tunnet on emotionaalinen ruumiisi.
Se on sinuun jäänyt emootio, onneton asukas kehossasi. Se saattaa vaikuttaa harmittomalta ja sangen normaalilta silloin, kun sinussa ei ole mitään häiriötä. Mutta heti, jos tasapainosi järkkyy, se ilmenee voimakkaana tunteena, pakonomaisena haluna huolehtia tai tehdä jotakin muuta kuin keskittyä itse tunteen epämukavuuteen.

Jos et tällä hetkellä voi kokea tätä tunnetta itsestäsi, se tarkoittaa sitä, ettet ole vielä tarpeeksi hiljainen. Todennäköisesti et voi edetä kunnolla ennen kuin opit meditoimaan oikein. Tämä vaatii jälleen välitöntä toimintaa: järjestä itsellesi mahdollisuus oppia meditoimaan oikein. (Jotkut muut kirjoistani auttavat sinua siinä).
Kun keskityt aistimukseen, älä ajattele, mitä olet tekemässä. Yksinkertaisesti tee se. Ajattelu tarkoittaa asioiden heijastamista tulevaisuuteen tai takaisin menneisyyteen - jotakin häiritsevää. Emotionaalinen ruumiisi panee sinut ajattelemaan, koska se tietää, että ajatellessasi kulutat sitä ainoata energiaa, joka voi tuhota sen. Toisin sanoen se harhauttaa tietoista huomiotasi.


Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti