maanantai 19. kesäkuuta 2017

*RYHDY KAMPPAILUUN TOTUNNAISTA JUTUSTELUA VASTAAN.

Muista, että persoonallisuus on riippuvainen tiedostamattomista tavoista. Lopeta keskustelutapa, jossa käytät sellaisia ilmaisuja kuten 'rakkaani', 'kultaseni' ja 'armaani' puhutellessasi kumppaniasi, ystäviäsi tai satunnaisia tuttavuuksiasi. Jos puhuttelet jotakin henkilöä nimellä, käytä henkilön oikeaa nimeä.

Rikottuasi tämän tavan tulet huomaamaan, että rakastavat ilmaisut syntyvät luonnostaan ja oikeissa yhteyksissä. Mutta ensi alkuun, jotta voisit rikkoa tavan ja muuttaa tilanteen tietoiseksi, älä käytä näitä sanontoja.

Älä lepyttele kumppaniasi silkkisin sanoin ja teoin, kun tiedät, että olet aikeissa olla epärehellinen, tai kun olet tehnyt jotain, josta hän ei pidä. Sen sijaan sano: "Aion lepytellä sinua, koska en halua sinun reagoivan siihen, mitä olen tehnyt tai tulen pian tekemään." Sitten kerro hänelle suoraan, mitä olet tehnyt tai mitä aiot tehdä; tai sitten sinä yksikertaisesti teet sen, ja kestät hänen paheksuntansa voiman. Ainakin olet rehellinen, ja sellainen rehellisyys saa naamiosi löystymään.

Älä sano: "Tarkoitan, että .." tai "Tiedäthän sinä?", älä käytä mitään vastaavia täytelauseita. Kaikki ne ovat länsimaisen persoonallisuuden tiedostamattomia muotisanoja, joiden käytöstä on tullut maailmanlaajuinen tapa.

Äläkä sano: "Ollakseni rehellinen...", koska se viittaa siihen, että olet juuri aikeissa olla epärehellinen. Tai siihen, että olet normaalisti valehtelija. Tällaisilla fraaseilla ei ole mitään aitoa merkitystä, ja ne ovat todellisuudessa naamion puhetta.



Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti