sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

*EI ENÄÄ VALITTAMISTA EIKÄ SYYTTELYÄ.

Valittaminen elämästäsi ja muiden ihmisten syyttäminen omista vaikeuksistasi ovat suurimpia energiasi vuotokohtia. Jos kuulet itsesi tekevän niin , lopeta.
Totuus on, että sinä olet vastuussa omasta elämästäsi. Jos sinä et olisi vastuussa, silloin elämäsi ei olisi sinun elämäsi, eikä siinä ole mitään mieltä. Vastaavasti, jos syytät jotain muuta siitä, mitä sinulle tapahtuu, luovutat omaa vastuutasi antamalla sitä toisille.

Olla vastuullinen tarkoittaa sitä, että olet vastuussa kaikesta siitä, mitä tapahtuu sinulle; tapahtumista, jotka avautuvat sinun elämänäsi. On totta, että sinun täytyy kohdata jatkuvia vaikeuksia. Voi näyttää siltä, että ne aiheutuvat jostain ulkopuolisista tekijöistä. Mutta sinun tulee silti tehdä parhaasi selvittääksesi ne. Sellaista elämä on.

Sinähän et valita, kun saat ylennyksen työssäsi? Et syytä esimiestäsi siitä. Tunnet, että olet ollut ylennyksesi arvoinen; tunnet, että sinun on täytynyt ansaita se. Toisin sanoen hyväksyt, että vastuu on sinun. Kuinka voit siis luistaa vastuusta kaikkien ei - niin - hyvien asioiden osalta, jotka tapahtuvat sinulle?

Jälleen on kysymys persoonan kaksinaamaisuudesta, sen epärehellisyydestä. Se esittää  elämän olevan jotakin, mitä se ei ole. Ja se pääsee valheestaan kuin koira veräjästä niin kauan kuin sinä jatkat syyttelyä ja valittamista.


Kirja: Vain Pelko Kuolee / Barry Long



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti