torstai 15. elokuuta 2013

kefir grains

Aloitin maitosienen hoitamisen heinäkuussa, saadessani sen lahjaksi, Kiitos! Tarkoittaa, että juon sen tuottamaa kefiiriä nyt päivittäin tulopäivästään 19.7 alkaen. Tauko pian tulossa, joten opeteltava pitämään -sieni hengissä, jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa. Ulkoiseen käyttöönkin käy, jota kokeilen enenevässä määrin myös tässä ehtiessäni ja iltojen pimetessä. 

Maku miellyttää, tosin vaihtelee ilman lämpötilojen mukaan ymmärrettävästi. Ukkospäivinä siirsin purkit huoneiston viileimpään nurkkaan rauhoittumaan. Elävänä olentona - sienen hoidon oppii, samoin kuin aikoinaan akvaarion 'elokehän/biosfäärin', kuulostelemalla ja 'maalaisjärkeä' käyttäen. Puhtaus käsittelyssä tärkeimpiä pointteja, sekä lämpötilan stabiloiminen sopivaksi kulloiseenkin tarkoitukseen (kefiiri, lepo).

Vaikutukset ainakin minulla ovat välittömästi todennettavissa.. lieneekö itsesuggession ansiota, luin osviitan NIIN hartaudella, että 'paraneminen' käynnistyi osittain jo tuolloin..ehkä

Lähinnä rauhoittuminen illalla ajoissa nukkumaan, eli juon lasillisen kefiiriä n.tunti ennen ajateltua nukkumaan menoaikaa JA TOIMII! Alussa minulla oli myös yöpöydällä varmuudeksi kefiiriä lasissa, mikäli herään, eikä nukuttaisikaan..alussa muutaman kerran sitten siemaisin sitä yölläkin.. nukahtaen samantien. 

Apteekkiin en siis enää tarvitse mennä.

Lemmikkinä sopiva elämääni, matkan ajaksi jääkaappiin kohmettumaan.

Poikaset voi jakaa halukkaille tai syödä.

 "Maitosieni on lukuisista bakteeri- ja hiivakannoista muodostuva kukkakaalia muistuttava rakennelma. Parhaimmillaan se kasvaa läpimitaltaan jopa 5cm kokoiseksi, joka hajoaa itsestään pienempiin osiin. Maitosieni laitetaan vuorokaudeksi huoneenlämpöiseen maitoon. Sieni käyttää maitoa ravinnokseen, kasvaen ja uudistuen aina vaan uudestaan. Prosessin aikana itse maito hapattuu eli käy huipputerveelliseksi kefiiriksi."http://www.aitoterveys.fi/Kefiiri.php
"Maitosieni koostuu suuresta määrästä erilaisia bakteeri- ja hiivakantoja. Luvut vaihtelevat eri lähteissä vajasta paristakymmenestä yli 40:neen! Valmis kefiiri sisältää hyödyllisten bakteerien ja hiivojen lisäksi lukuisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä… Kefiirillä on aikojen saatossa hoidettu suurta joukkoa erilaisia terveysongelmia. Joidenkin lähteiden mukaan maitosienellä valmistettu kefiiri saattaa soveltua myös laktoosi-intoleranssista kärsiville. Tämä on käymisprosessin ja lisääntyneen entsyymimäärän ansiota. Elävä ravinto tukee elämää!"
"Kefiirin ja muidenkin hapanmaitotuotteiden kanssa tulee aina käyttää lasiastioita. Lasi on kenties ainoa materiaali, joka ei reagoi ruokien luonnollisten happojen kanssa. Kefiirin valmistamiseen soveltuu parhaiten esim. litran vetoinen suolakurkkupurkki. Älä täytä purkkia koskaan piripintaan, sillä kefiiri saattaa hieman kohota."
"Aina kefiiristä puhuttaessa ei tarkoiteta maitosienillä valmistettua hapanmaitojuomaa. Yksi esimerkki on bakteeriviljelmät. Netissä on tarjolla valmiita bakteeriviljelmiä, joilla pystyy valmistamaan kerralla muutaman litran kefiiriä. Tästä kefiiristä otetaan esim. desilitran verran talteen ja laitetaan uuteen maitoon, joka muuttuu alle vuorokaudessa uudeksi kefiiriksi. Tätä prosessia voidaan jatkaa usean kierroksen. Bakteerien määrä laskee lopulta niin alhaalle, että täytyy ottaa käyttöön uusi bakteeriviljelmä. Ajan mittaan tämä vaihtoehto tulee maksamaan huomattavan paljon. Maitosienen saa useimmiten pikkurahalla tai ihan ilmaiseksi.
 
Luultavasti paras tietopaketti maitosienistä löytyy Dominicin sivuilta."
 "mitä luonnollisempaa maitoa käytät sitä parempi. Tavallinen lähikaupan maito sopii hyvin, esim. kevytmaito tai täysmaito."
"Maitosieni koostuu suuresta määrästä erilaisia bakteeri- ja hiivakantoja. Luvut vaihtelevat eri lähteissä vajasta paristakymmenestä yli 40:neen! Valmis kefiiri sisältää hyödyllisten bakteerien ja hiivojen lisäksi lukuisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, entsyymejä… Kefiirillä on aikojen saatossa hoidettu suurta joukkoa erilaisia terveysongelmia. Joidenkin lähteiden mukaan maitosienellä valmistettu kefiiri saattaa soveltua myös laktoosi-intoleranssista kärsiville. Tämä on käymisprosessin ja lisääntyneen entsyymimäärän ansiota. Elävä ravinto tukee elämää!"
"Pitempiaikaiseen (yksi kuukausi) varastointiin soveltuu maitosientenpakastaminen. Pese maitosienet jäähtyneellä (vältä kuumaa ja lämmintä vettä!) keitinvedellä. Kuivata maitosienet puhtaalla valkoisella kangasliinalla. Riittää, kun saat ylimääräisen nesteen poistettua. Nyt voit laittaa maitosienet esim. muovipussissa pakastimeen.

Pitkään varastointiin (yksi vuosi) tarvitaan kuivausta. Tämä on myös varmin tapa säilyttää varasieniäsi - kaiken varalta. Lähde ja tarkemmat ohjeet: 
Dominic."      
http://www.aitoterveys.fi/Kefiiri.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti